Is je beltegoed (bijna) op en wil je dringend iemand spreken? SMS dan gratis het 06-nummer van de persoon die jou moet terugbellen naar 8008. Wij sturen hem of haar jouw nummer, met het verzoek om jou te bellen, helemaal GRATIS!
SMS [Tel. nr.] naar 8008

Veelgestelde vragen


01. Wat is de Bel-me-sms dienst van 8008 precies

Dit is een GRATIS Bel-me-sms dienst voor prepaid mobiele bellers in Nederland die weinig of geen beltegoed meer hebben, maar toch dringend iemand willen spreken en met die persoon in contact willen komen.

02. Hoe werkt het?


  • Ga naar de map ‘berichten’ op je mobiele telefoon en open een nieuw SMS bericht.
  • In het "naar" veld type je nummer 8008 in.
  • Ga naar het tekstveld van het bericht en tik het mobiele 06-nummer in van degene door wie je teruggebeld wilt worden.
  • Verstuur het bericht.
  • Je nummer is gemarkeerd, zodat je vriend of familielid kan klikken op de link waardoor ze direct terug kunnen bellen. Als je telefoonnummer in hun adresboek is opgeslagen is in het inkomende bericht jouw naam vermeld.

“8008 doet de rest"

We sturen een Bel-me-sms verzoek naar het 06-nummer dat je hebt ingevuld. Zie het voorbeeld bericht hieronder.

“Ik wil je graag spreken maar mijn beltegoed is bijna op. Wil je me bellen op mijn nummer 0638534761? Dit is een gratis Bel-me-sms van 8008”

Het bericht wordt op de telefoon van de ontvanger weergegeven met jouw mobiele nummer als afzender (en niet met de short code 8008 als afzender). We doen dit met behulp van slimme technologie genaamd dynamische OADC.
Wij sturen je bovendien een bevestiging van aflevering van je Bel-me-sms. Zie het voorbeeld bericht hieronder.

“Uw gratis Bel-me-sms van 8008 is verstuurd. Dank u voor uw gebruik van de service. Deze Bel-me-sms dienst is een dienst van 8008 samen met uw operator ”

03. Welke informatie ontvang ik?

Gebruiker van de dienst
Als jij degene bent die een Bel-me-sms verzoek verstuurt dan ontvang je een bericht dat je aanvraag is verzonden naar de andere persoon. Bijvoorbeeld “Uw gratis Bel-me-sms van 8008 is verstuurd. Dank u voor uw gebruik van de service. Deze Bel-me-sms dienst is een dienst van 8008 samen met uw operator ”

Ontvanger van het verzoek
Als jij degene bent die wordt verzocht om iemand terug te bellen dan zul je een bericht zoals hieronder ontvangen. Bijvoorbeeld “Ik wil je graag spreken maar mijn beltegoed is bijna op. Wil je me bellen op mijn nummer 0638534761? Dit is een gratis Bel-me-sms van 8008 ”

04. Wat kost de Bel-me-sms dienst van 8008?

De dienst is GRATIS voor zowel de verzender als voor de ontvanger van een Bel-me-sms wanneer de verzender een Nederlandse prepaid SIM heeft.
De service is beperkt tot vier gratis Bel-me-sms verzoeken per dag per gebruiker.

De dienst is niet gratis vanuit het buitenland in welk geval de roaming kosten zullen gelden volgens het tariefplan van je operator.

05. Is het een abonnementsdienst?

Nee het is géén abonnementsdienst. Het is niet eens een betaalde dienst, het is GRATIS, ongeacht of je beltegoed hebt of niet op je SIM kaart.

06. Welke mobiele operators ondersteunen deze dienst?

Deze dienst wordt ondersteund door alle grote operators. De dienst zal bovendien werken op de meeste netwerken van zogenaamde virtuele mobiele operators.

07. Wat gebeurt er als ik een prepaid SIM van een mobiele operator heb die geen ondersteuning biedt voor deze dienst?

Op dit moment is de Bel-me-sms dienst van 8008 met de meeste mobiele operators te gebruiken maar er zijn een paar uitzonderingen. Neem anders contact op met je operator om te zien of deze de dienst ondersteunt of neem contact op met ons.

08. Wat gebeurt er als mijn mobiele operator geen ondersteuning biedt voor deze service?

Als je mobiele operator geen ondersteuning voor deze dienst biedt zal je aanvraag waarschijnlijk in het niets verdwijnen en zul je geen reactie krijgen en zal je vriend of familielid geen Bel-me-sms verzoek ontvangen.

09. Hoe vaak kan ik deze dienst gebruiken op een dag?

Je kunt de service vier (4) keer per dag gebruiken.

10. Moet ik beltegoed op mijn prepaid SIM hebben om deze dienst te kunnen gebruiken?

Nee, als je mobiele operator deze dienst ondersteunt hoef je geen beltegoed te hebben.

11. Worden mijn gegevens vertrouwelijk behandeld?

Er is ons alles aan gelegen om je privacy te beschermen en we houden ons aan de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Je nummer zal niet worden doorgegeven aan derden zonder je uitdrukkelijke toestemming. Wij behouden ons wel het recht voor om advertenties in te voegen in het GRATIS sms bericht waarin we het versturen van je Bel-me verzoek bevestigen.

12. Wat moet ik doen om te zorgen dat ik geen Bel-me-verzoeken krijg toegestuurd?

Als je besluit dat je geen Bel-me verzoeken wilt ontvangen stuur dan een e-mail naar met je Nederlandse mobiele nummer en dan zullen we dit verzoek binnen 24 uur afhandelen en ervoor zorgen dat je geen Bel-me-sms aanvragen meer ontvangt.

13. Wat moet ik doen om de blokkering dat mensen mij geen Bel-me-sms aanvragen kunnen sturen, weer op te heffen?

Als je je nummer hebt geblokkeerd voor deze dienst en je wilt de dienst toch weer gebruiken, stuur dan een e-mail naar met vermelding van je Nederlandse mobiele nummer. Wij zullen je verzoek dan binnen 24 uur verwerken en ervoor zorgen dat je weer Bel-me aanvragen kunt ontvangen.

14. Wat doet 8008 met mijn nummer?

Wij slaan je telefoonnummer op een beveiligde server op en nemen alle nodige maatregelen om deze gegevens te beveiligen.

15. Wie is het bedrijf achter de Bel-me-sms dienst van 8008?

Het bedrijf achter 8008 is mGage, een bij de Kamer van Koophandel geregistreerde onderneming die al vele jaren contractuele relaties onderhoud met alle grote Nederlandse operators inzake het verlenen van sms diensten voor de Nederlandse markt.

16. Wat gebeurt er als een verkeerd of een buitenlands nummer wordt ingetoetst in het Bel-me verzoek en per sms naar shortcode 8008 wordt gestuurd?

Het verzoek zal worden toegezonden aan het verkeerde nummer. Als dat nummer niet bestaat of als het een buitenlands nummer is zal de aanvrager het volgende bericht terug krijgen: "Helaas, je hebt een niet bestaand of buitenlands nummer opgegeven. Controleer het nummer en probeer het opnieuw om de gratis Bel-me-sms te versturen”

17. Heb je nog andere vragen?

Als je vragen hebt over de Bel-me-sms service van 8008, kijk dan in onze rubriek ‘veelgestelde vragen’. Er is een goede kans dat je het antwoord op je vraag daar vindt. Heb je eventuele andere vragen? Stuur dan een email naar de klantenservice van de Bel-me-sms service van 8008 of bel het nummer van onze klantenservice 088 887 7733 (€ 0,10 per minuut).